пʼятниця, 28 грудня 2018 06:30

Із Джорджем Бушем прощалися два дні

Автор: REUTERS
  Лабрадор Саллі лежить біля гроба з тілом свого господаря — Джорджа Буша, 41-го президента Сполучених Штатів Америки
Лабрадор Саллі лежить біля гроба з тілом свого господаря — Джорджа Буша, 41-го президента Сполучених Штатів Америки

— Мій батько був велика і благородна людина. ­Незважаючи на смуток, усмішка з'являться при думці, що він знову обіймає Робін і тримає маму за руку, — каже 43-й президент США 72-річний Джордж БУШ-молодший про батька Джорджа БУША, 41-го американського президента. Він помер 30 листопада у 94 роки. Його дружину Барбару поховали минулої весни, донька Робін померла 3-річною від раку крові.

З Джорджем Бушем два дні прощалися у Вашингтонському кафедральному соборі. Прийшли екс-президенти США Джиммі Картер, Білл Клінтон, Барак Обама та чинний глава держави Дональд Трамп. Також були офіційні представники інших країн. Зокрема, британський принц Чарльз, канцлер Німеччини Анґела Меркель, король Йорданії Абдалла та президент Польщі Анджей Дуда.

Труна була накрита державним прапором. Увесь час біля неї лежав лабрадор Саллі, який жив у Буша останні два роки.

— Пес допомагав господарю, який страждав на хворобу Паркінсона: подавав йому потрібні предмети, приносив телефон, міг натиснути кнопку екстреного виклику, — кажуть в оточенні політика. — За цей недовгий час Саллі прив'язався до нього. На прощанні від труни не відходив.

Джордж Буш брав участь у Другій світовій. В армію записався 18-річним, став наймолодшим пілотом США. Згодом отримав диплом економіста в Єльському університеті. Займався нафтовим бізнесом. У 40 років став мільйонером. Після цього пішов у політику. Був послом США в ООН, очолював Центральне розвідуправління. Вісім років працював державним секретарем. Президентом став 1989 року. Пішов із політики, коли програв вибори Біллу Клінтону.

Зараз ви читаєте новину «Із Джорджем Бушем прощалися два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі