вівторок, 09 вересня 2008 19:24

Італійський міністр хоче вшанувати фашистів

Міністр оборони Італії 61-річний Ігнаціо Ла Русса виявив бажання вшанувати пам"ять італійських солдатів, які воювали на боці фашистів під час Другої світової. Такий намір  міністр оприлюднив під час святкування 65-річчя капітуляції фашистського уряду:

— Я зрадив би сам собі, якби цього дня не згадав вояків Муссоліні. Вони, хоч і боролися за неправильну ідею, однак захищали її з героїчною мужністю.

Кількома днями раніше мер Рима Джанні Алеманно, 50 років, розповів про своє ставлення до фашизму:

— Ніколи не розцінював його як абсолютне зло. Фашизм надто складне явище, щоб виносити про нього якісь однозначні судження.

Відомо, що раніше Алеманно був неофашистом. Нині Ла Русса та Алеманно є членами Консервативної партії Італії, що має фашистське коріння.

Президент Італії Джорджо Наполітано, 80 років, відповів двом політикам.

— Італійську республіку створили після війни. Наша конституція базується на антифашизмі. Тому жодних загравань із ганебною сторінкою нашого минулого я не припущу, — заявляє він.

Незадовго до капітуляції фашистського уряду Беніто Муссоліні з гетто в Римі за його наказом вивезли понад тисячу євреїв. З-поміж них були діти. 18 потягами людей доправили до концтабору в Освенцимі. За два роки звідти повернулися 15 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Італійський міністр хоче вшанувати фашистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі