середа, 21 листопада 2007 17:32

Італійці відзначили День чорних котів

У середу в найбільших містах Італії, зокрема у Римі та Мілані, відзначали перший національний День чорних котів.

Ініціатором свята виступила італійська організація з захисту прав тварин. Її члени вважають, що чорні коти потребують особливої уваги та захисту. Щороку 60 тис. із них убивають через людські упередження та забобони.

Традиційно італійці вважали чорного кота або кішку земним уособлення диявола. Тому якщо вони переходять комусь дорогу, це недобрий знак. Коли італійські чоловіки бачать чорного кота, повинні перехреститися та прикрити причинні місця. Таким чином вони захищаються від диявольської сили.

Захисники тварин вважають схожі упередження безглуздими та намагаються боротися з ними. Під час святкування Дня чорних котів вони відзначали людей, які захищають цих тварин.

— Ми впевнені, що значна частина з тих 60 тисяч закатованих тварин стають жертвами учасників езотеричних та сатанинських сект, — говорить голова Італійської асоціації захисту тварин і довкілля Лоренцо Кроче. — Вони викрадають чорних котів і потім використовують їх у ритуальних дійствах. Доказом цьому є те, що пік викрадень припадає на час святкування Дня всіх святих.

У перший День чорних котів відбувалися виставки, присвячені цим тваринам. Їхні власники разом зі своїми улюбленцями могли зустрітися та поспілкуватись на організованих пікніках у міських парках.

Зараз ви читаєте новину «Італійці відзначили День чорних котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі