пʼятниця, 14 вересня 2007 16:16

Італійці прожили день без макаронів

У четвер Спілка споживачів Італії закликала громадян усієї країни протягом дня не купувати й не їсти макаронних виробів. Таким чином італійці протестували проти підвищення цін на свій улюблений продукт, який вони називають "паста".

— Ми закликаємо співгромадян утриматися від макаронів лише на один день, — говорить лідер спілки споживачів Еліо Ланнутті. — Це необхідно, щоб нам вистачило їх у майбутньому.

За останні 2 місяці боршно в Європі подорожчало на 0,19 євро (1,4 грн) за 1 кг. Крім того, фермери вирощують менше пшениці, віддаючи поля для культур, необхідних для виготовлення біопалива. Через це виробники макаронів поступово піднімають ціни. До кінця року вони зростуть на 20%.

Страйк споживачів не викликав занепокоєння серед виробників. Вони вважають його "символічною" акцією, яка ні до чого не приведе. Це не завдасть економічних збитків, адже італійці все одно довго не витримають без пасти.

— Це найдешевша їжа, — говорить віце-президент Італійської спілки виробників макаронних виробів Фуріо Браґаґноло. — Той, хто вирішить від них відмовитися, витратить набагато більше на інші продукти. Адже тарілка макаронів коштує, мабуть, менше від яблука.

Зараз ви читаєте новину «Італійці прожили день без макаронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі