середа, 15 жовтня 2008 19:12

Ісландію хотіли продати за 99 пенсів

Країну Ісландію виставив на найбільший інтернет-аукціон "Ібей" невідомий житель цієї країни. Призначив початкову ціну 99 пенсів (8,4 грн). Через кілька годин вартість лота підскочила до 10 млн фунтів (85 млн грн). За день лот зняли, однак потенційні покупці не відступалися. Їх цікавило, чи входить у вартість страховка проти виверження вулканів, чи приймають оплату готівкою, чи можна заморозити платіж. В описі до лота написали, що в Ісландії завжди чудова погода. Однак фінансове становище вельми сумне.

Минулого року Ісландія займала перше місце у світі по рівню життя. Та через світову фінансову кризу країна опинилася на межі банкрутства. Тут розорилися три найбільші банки. Уряду довелося націоналізувати ці фінансові установи. Через це бюджет країни майже спорожнів.

Міністр фінансів Російської Федерації Олексій Кудрін заявив, що Росія надасть Ісландії кредит, який складатиме 4 млрд євро (26 млрд грн). Натомість Ісландія в майбутньому поділиться із кредиторами своїми запасами риби та нафти.

Зараз ви читаєте новину «Ісландію хотіли продати за 99 пенсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі