вівторок, 28 серпня 2007 15:19

Ірландки обіграли румунок за 35-градусної спеки

Автор: фото: reuters/Mihai Barbu
  Румунська футболістка Теодора Драгеску (ліворуч) намагається відібрати м’яч у ірландки Лори Хіслоп
Румунська футболістка Теодора Драгеску (ліворуч) намагається відібрати м’яч у ірландки Лори Хіслоп

Неподалік румунської столиці Бухареста, у містечку Могосія, відбувся відбірний матч чемпіонату Європи-2009 серед жінок. Господарки поля за 35-градусної спеки поступилися ірландській команді — 0:2. Обидва м"ячі забила Стефанія Куртіс.

Мішель О"Браєн, Соня Х"юджес і Олівія-Крістін О"Тул злагоджено організували для Куртіс два гольові моменти на 12-й та 14-й хвилинах. Румунія активізувалася у другій половині матчу, однак ближчими до взяття воріт знов були ірландки. За годину після початку гри удар О"Тул з 16 м прийшовся у перекладину.

У румунок також були гольові моменти, однак Флорентіна Спану, Лаура Рус і Джоджина Бірту не змогли скористатися ними. Поступово господарки втратили бажання відігратися, було важко бігати в спеку. Таким чином ірландки здобули вже другу перемогу й тепер посідають друге місце у своїй групі, відстаючи від лідера — Швеції — на три очки.

— Ми знали, що така тактика принесе нам успіх. У нас був фантастичний старт, на 14-й хвилині ми вже мали перевагу в два голи. Я дуже вдячний дівчатам, їхнім клубам і країні. Умови були надзвичайно важкими, а їхній виступ — вражаючим, — каже головний тренер збірної Ірландії Ноель Кінґ після матчу.

Збірна України після трьох матчів у своїй відбірній групі здобула 9 очок. Щоб потрапити до фінальної частини, українкам треба посісти одне з двох перших місць у групі.

Чемпіонати Європи серед жінок проводять з 1982 року. Із 1997-го фінальні частини проходять раз на чотири роки. Чинним чемпіоном континенту є збірна Німеччини, яка вигравала титул 6 разів. Двічі переможцями були норвежки і раз — шведська збірна.

Зараз ви читаєте новину «Ірландки обіграли румунок за 35-градусної спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі