понеділок, 16 квітня 2007 16:08

Іракський парламент підірвали під час обідньої перерви

"Герой Ісламської держави одягнув пояс із вибухівкою та проник у ряди відступників із парламенту. Аллах скерував його, і він зміг знищити групу невірних", — йдеться в зверненні самопроголошеної організації Ісламська нація Іраку. Вона називає себе правонаступницею Аль-Каїди.

Теракт її члени вчинили під час обідньої перерви в парламентській столовій минулого четверга в Багдаді. Загинуло десять осіб, серед них два депутати. Ще 23 отримали поранення. Пізніше виявилося, що вибухівку проніс охоронець одного з парламентарів, Мохаммеда Авада.

Того ж дня підірвали міст Сафарія. Споруда поєднує дві частини ділового центру міста.

Замінований автомобіль вибухнув, коли на мосту була пробка. Споруда обвалилася — 45 осіб загинули, 30 з яких потонули в річці.

У суботу парламент вирішив провести засідання та обговорити вибухи. Половина депутатів не прийшли.

Спікер Махмуд аль-Машхадані на відкритті засідання визнав, що в країні панує анархія. Вибухи він назвав "боягузливими кримінальними актами".

Одразу прокоментував теракти в Багдаді президент Сполучених Штатів Джордж Буш. Він запевнив, що американські війська допоможуть іракцям встановити демократію.

У кінці березня сенат погодився додатково виділити $100 млрд на продовження операції на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Іракський парламент підірвали під час обідньої перерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі