вівторок, 29 липня 2008 18:46

Іракські спортсмени не поїдуть на Олімпіаду

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не допустив до участі в Олімпіаді-2008 у Пекіні спортсменів з Іраку. Рішення пояснили втручанням іракського уряду в справи спортсменів.

У травні нинішнього року місцеві урядовці розпустили Іракський олімпійський комітет. На посади призначили своїх службовців. Згідно з нормами МОК національні комітети мають бути політично незалежними. Тому новий — не визнали.

— Ми дуже розчаровані, що іракським спортсменам завадили дії власного уряду, — йдеться у зверненні МОК. — Ми шкодуємо, що іракські атлети не братимуть участі в Олімпіаді.

На Літні ігри в Пекіні, які розпочнуться 8 серпня, мали поїхати семеро спортсменів від Іраку. Серед них два веслярі, штангіст, спринтер, метальник диску, дзюдоїст і лучник.

— Клянуся, ті атлети, що тренувалися й довго готувалися до Олімпіади, телефонували мені сьогодні вранці та плакали, — каже секретар Іракського олімпійського комітету Хуссейн аль-Аміді. — Це важкий удар для Іраку, його міжнародної репутації, для іракських спортсменів і молоді.

Урядовці пояснили, що розпустили колишній олімпійський комітет через корупцію. На їхню думку, посадовці від уряду працюватимуть краще й не братимуть хабарів.

Зараз ви читаєте новину «Іракські спортсмени не поїдуть на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі