вівторок, 27 лютого 2007 14:30

Іноземці біля туалетів лише фотографуються

Автор: фото: reuters/Сhina Daily
  Чоловік користується новим туалетом на вулиці Іноземців у місті Чунцин, Китай
Чоловік користується новим туалетом на вулиці Іноземців у місті Чунцин, Китай

На вулиці Іноземців у китайському місті Чунцин, у кварталі барів і магазинів, кілька місяців тому встановили нові туалети для чоловіків. Однак туристи біля них переважно лише фотографуються.

Новий туалет має чотири кабінки, розташовані по колу, займає 2 кв. м і виготовлений з екологічно чистих матеріалів. Він коштує $128. 50-сантиметрові дверцята закривають лише сідниці чоловіка.

— Дуже просто та зручно, — каже винахідник Лу Сяокін.

Однак новим туалетом користуються переважно місцеві двірники та поліцейські. Іноземці воліють ходити до вбиралень у громадських закладах. Місцеві теж соромляться.

— Хоча статевих органів не видно, перехожі все одно тебе бачать, — каже учитель на ім"я Ванґ. — Мені перед людьми незручно.

Розробник нового туалету планує найближчим часом встановити і жіночі вбиральні.

Подібні громадські туалети тривалий час стояли в Парижі. Вони були залізними і мали зелений колір. Округлі дверцята закривали відвідувача вище колін і мали отвори на рівні обличчя. Тепер у французькій столиці лишилася тільки одна така вбиральня — на бульварі Араго. Однак вона популярна.

У Парижі завжди було багато громадських туалетів, приміром, у 1930 роках понад 1200. Французи називали їх "веспас"єнами", на честь римського імператора Тита Флавія Веспасіана, який запровадив податок на користування громадськими вбиральнями.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці біля туалетів лише фотографуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі