вівторок, 11 вересня 2007 15:52

Індус помер від укусу кобри перед телекамерами

Днями поблизу індуїстського храму в селищі Раніпада на сході Індії знайшли тіло священного бика, який помер від укусу кобри. Змія була неподалік своєї жертви. На місце події прийшла юрба цікавих. Приїхало місцеве телебачення.

Чоловік на ім"я Бхагіратхі Саху не побоявся взяти кобру. Так він переконував присутніх, що їм не загрожує небезпека. Вважав, що в образі плазуна до них з"явився бог Шива. Тому тварину потрібно шанувати.

Шива — один із трьох основних індуїстських богів. Його зазвичай зображають у позі лотоса, шкіра має синій колір. Із голови звисають змії. На землю бог може приходити у вигляді цього плазуна. Тому змія належить до священних тварин Індії як мавпа, корова, крокодил, собака й кіт.

Доки Бхагіратхі Саху перед об"єктивами телекамер пояснював, яка честь випала на долю жителів Раніпади, кобра вкусила його за палець. Але чоловік не збентежився.

— Зі мною нічого не станеться, — переконував він. — Адже це сам бог Шива спустився на землю до своїх послідовників.

Невдовзі присутні переконалися, що Саху помилявся. Чоловік помер всупереч власним переконанням.

Жителі Раніпада й не думали покарати кобру-вбивцю, бо священних тварин не можна кривдити. Її випустили в місцевому храмі. А померлого бика поховали з належними почестями.

Зараз ви читаєте новину «Індус помер від укусу кобри перед телекамерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі