середа, 05 березня 2008 18:49

Індійцям платитимуть за виховання дівчат

Індійський уряд ухвалив схему дотацій родинам, які виховуватимуть дівчат. Рішення ухвалили у зв"язку з великою кількістю абортів через стать дитини. Традиційно хлопчикам в індійській родині радіють більше. Чоловік — це, як правило, годувальник і голова родини, жінка — тягар.

Батькам дівчат періодично виплачуватимуть близько $380. Якщо ж донька не вийде заміж у 18 років, її родина отримає додаткових $2500. Такі поступові виплати урядовці пояснюють витратами на виховання. Загалом до досягнення дівчинкою повноліття її батькам виділять близько $5000.

За попередніми даними, дотації мають отримати майже 100 тис. родин.

Визначати стать дитини до її народження в Індії заборонено законодавством. Однак лікарі нелегально роблять тести і допомагають жінкам позбутися небажаних дітей жіночої статі. За офіційними даними, у результаті абортів Індія щороку втрачає понад 7 тис. дівчат. За останні 20 років їх у країні не народилося більш як 10 млн.

За статистикою, в Індії на 1000 чоловіків припадає близько 900 жінок. У середньому в світі цей показник складає 1050 жінок на 1000 чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Індійцям платитимуть за виховання дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі