четвер, 31 травня 2007 20:51

Хворі боротимуться за здорову нирку в шоу на телебаченні

Сьогодні на голландському телебаченні вийде в ефір нове реаліті-шоу. У передачі 37-річна жінка на ім"я Ліза, смертельно хвора на рак, обиратиме одного з трьох кандидатів, якому віддасть свою здорову нирку.

Глядачі "Шоу великого донора" разом із героїнею програми побачать три коротких сюжети про життя бажаючих отримати орган. Потім Ліза поговорить з кожним із них, з"ясує їхні плани на майбутнє. У цей час глядачі зможуть надсилати СМС-повідомлення зі своїми порадами і вподобаннями. Передача триватиме півтори години.

Реаліті-шоу вийде в ефір, незважаючи на гучну критику. Проти його трансляції виступали урядовці та представники обох правлячих партій. Керівництво приватного телеканалу BNN звинувачують у нетактовності. Проте дирекція запевняє, що таким чином хоче підняти проблему хворих, які потребують пересадки нирок.

— Наші учасники мають шанс стати здоровими — 33 відсотки, — каже керівник каналу Лоуренс Дрілліх. — Це набагато більше, ніж те, що пацієнти мають, чекаючи в черзі на операцію в лікарні.

На голландському телебаченні показують багато незвичних реаліті-шоу. В одному з них ведучий випробовує різні види наркотиків і проводить сексуальні експерименти. В іншому демонструють процес і результат промивання шлунку.

Два роки тому владі вдалося заборонити проект за участю донорів сперми. У програмі жінки повинні були обирати собі батька майбутньої дитини.

Ще одне реаліті-шоу стартує найближчим часом також у США. Його головними героями стануть сорок дітей у віці 8–15 років. На сорок днів їх поселять у закинуте місто. Там вони муситимуть самі обрати керівника, знаходити їжу й розпочинати свій бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Хворі боротимуться за здорову нирку в шоу на телебаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі