четвер, 03 липня 2008 19:27

Ходорковський може відсидіти ще 20 років

26 червня, у день свого 45-річчя, колишній найбагатший чоловік Росії Михайло Ходорковський дізнався, що йому висунули нові звинувачення.

Із 2005 року бізнесмен, колишній власник компанії "ЮКОС", відбуває восьмирічне покарання в читинській колонії за несплату податків та інші фінансові махінації. Нині Російська генеральна прокуратура збирається додати до цього терміну ще 20 років. Ходорковського звинувачують у тому, що він приховав прибутки від продажу 350 млн т нафти загальною вартістю $28 млрд.

— Мене звинувачують у тому, що я вкрав більше нафти, ніж "ЮКОС" добув за шість років своєї діяльності. Мені цікаво, як вони збираються це доводити, — каже Ходорковський.

Торік адвокати бізнесмена подали прохання про його дострокове помилування. Однак запит відхилили: в"язень Ігор Гнезділов заявив, що Ходорковський порушує правила тюремного розпорядку. Нібито не тримає руки за спиною, коли йде коридорами. Нещодавно Гнезділов зізнався, що доповісти на Ходорковського його попросили в тюремній адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський може відсидіти ще 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі