понеділок, 14 січня 2008 19:01

Грузинські опозиціонери вимагають другий тур виборів

Десятки тисяч людей зібралися в неділю на акцію протесту на просп. Руставелі в грузинській столиці Тбілісі. У другій половині дня розпочали ходу до будівлі парламенту на площі Революції троянд. За різними даними, там зібралося від 50 до 80 тис. осіб.

Прихильники опозиційних політичних сил виступали з заявами про те, що президентські вибори були сфальсифіковані на користь 40-річного Михаїла Саакашвілі. Люди тримали плакати з фотографіями лідера Об"єднаної опозиції Левана Гачечиладзе, 43 роки. Вимагали визнати результати виборів недійсними та призначити другий тур голосування.

Президентські вибори в Грузії пройшли 5 січня цього року. Саакашвілі набрав 52,2% голосів, Гачечиладзе — 25,2%.

Демонстранти розійшлися ввечері того ж дня на заклик Гачечиладзе. Наступний мітинг розпочнеться у вівторок. Окрім того, опозиціонери ще раз зберуться перед парламентом Грузії в день інавгурації Михаїла Саакашвілі. За попередніми даними, вона відбудеться наступної неділі або понеділка.

Провести другий тур президентських виборів вимагає і колишній міністр оборони Грузії та один із лідерів опозиції 35-річний Іраклій Окруашвілі. Він нині перебуває у в"язниці в Парижі. Його затримали на вимогу грузинської влади за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем, здирництві та відмиванні грошей. На знак протесту Окруашвілі оголосив голодування.

Зараз ви читаєте новину «Грузинські опозиціонери вимагають другий тур виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі