середа, 26 грудня 2007 17:48

Гору в Киргизії назвали Санта Клаусом

Одну з гірських вершин Киргизії назвали Санта Клаусом. 24 грудня альпіністи встановили на щойно перейменованому Ферганському хребті на висоті 4680 м пам"ятну капсулу й киргизький прапор.

Турусбек Мамашев, директор державної агенції з туризму, повідомив, що на горі побудують резиденцію казкового новорічного героя. У зв"язку з цим керівництво країни запланувало на наступний рік акцію "Киргизія — батьківщина Санта Клауса". Вона повинна привабити туристів.

Таке раптове переселення Санта Клауса викликало обурення в його лапландського колеги. Той сказав, що він би "розтанув у такому теплому кліматі" і що всі діти в світі чудово знають, де він насправді живе.

Та за розрахунками шведської консалтингової групи "Свеко", Санта Клаус може найшвидше відвідати всіх дітей лише в тому випадку, якщо житиме в Киргизії. Північний полюс як відправна точка для цього не підходить, бо розташований надто далеко.

Зараз ви читаєте новину «Гору в Киргизії назвали Санта Клаусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі