четвер, 14 червня 2007 18:11

Главою Ізраїлю став 83-річний Шимон Перес

Президента Ізраїлю обирають 120 депутатів парламенту. У середу їм довелося голосувати двічі. Зрештою, за результатами, країну очолить 83-річний Шимон Перес. До цього він тричі обіймав посаду прем"єра.

Присягу новий глава держави складатиме 15 липня. Після цього сім років він керуватиме країною.

Посада президента в Ізраїлі є практично церемоніальною. Реальні владні повноваження має прем"єр-міністр. Проте багато ізраїльтян вбачають у президентові моральний зразок лідера для наслідування. Вони сподіваються, що Перес поверне гідність у президентський кабінет.

Попередній президент Моше Кацав, 61 рік, відійшов від роботи через звинувачення у сексуальному домаганні та зґвалтуванні молодих жінок-колег по роботі. Зараз триває слідство.

Шимон Перес народився в Польщі. Він належить до партії Кадіма, яка утримує більшість у парламенті. 1994 року він отримав Нобелівську премію миру за участь у мирних переговорах між Ізраїлем та Палестинською визвольною організацією. Вони закінчилися підписанням мирної угоди в Осло.

Зараз ви читаєте новину «Главою Ізраїлю став 83-річний Шимон Перес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі