пʼятниця, 01 лютого 2008 18:11

Генпрокурором Грузії стала жінка

Новим генеральним прокурором Грузії стала 29-річна Ека Ткешелашвілі. Президент Михайло Саакашвілі каже, що вона буде першою жінкою-генпрокурором на пострадянському просторі. Її призначили в четвер на позачерговому засіданні парламенту.

Ека Ткешелашвілі має юридичну освіту. 2001 року вона закінчила університет у cтолиці Грузії Тбілісі, після чого поїхала на навчання до США. Там до 2004-го вивчала міжнародне право. Вона заміжня.

Після грузинської "революції троянд" 2004 року Ека Ткешелашвілі повернулася на батьківщину. Працювала заступником міністра внутрішніх справ та міністра юстиції. 2006-го її призначили головою апеляційного суду Тбілісі. Торік у серпні вона очолила Міністерство юстиції.

Еці Ткешелашвілі пропонували працювати в Європейському суді з прав людини у Страсбурзі, представляти там Грузію. Проте вона відмовилася від такої високої посади та хорошої зарплатні.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурором Грузії стала жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі