вівторок, 21 березня 2017 00:40

Футбольний воротар сім років відсидів у в'язниці

У Бразилії протестують проти рішення футбольного клубу "Боа Еспорте" підписати кон­тракт із воротарем Бруно Фернандесом ді Соуза, 32 роки. Чоловік відсидів сім років у в'язниці за вбивство матері свого сина. Його достроково звільнили.

Президент клубу Роне Мораес да Коста заявив, що в діях його команди немає жодного злочину. Бруно почне тренуватися, коли завершить оформлення документів.

Таке рішення викликало обурення та погрози спонсорів припинити фінансувати клуб. Кілька компаній уже відмовилися продовжувати співпрацю з "Боа Еспорте". Постачальник обладнання заявив, що розриває угоду. Біля тренувальної бази футболістів протестують організації із захисту прав жінок.

На прес-конференції у Бразилії Соуза сказав, що вдячний за надану можливість.

— Люди тікають від мене через те, що трапилося в минулому, — говорить Соуза. — Але ж всі мають право на помилку. Клуб відкриває двері для мене. Я радий і мотивований. У камері не дозволяв собі розслабитися. На прогулянці тренувався. Обіцяю, що вони не пошкодують про цю пропозицію.

2010-го Бруно звинуватили у викраденні та вбивстві 22-річної Елізи Самудіо. Її катували, задушили. Тіло згодували собакам. Суд нижчої інстанції засудив футболіста до 22 років позбавлення волі. Соузі допомагали восьмеро людей. Серед них — дружина та двоюрідний брат.

До того модель заявила, що вагітна від футболіста. Одружений Соуза не визнавав батьківства. Вимагав, щоб зробила аборт. Дівчина подала до суду й добивалася виплати ­аліментів для сина. Публічний скандал почав заважати кар'єрі футболіста, який був на піку слави. Його планували купити футбольні клуби "Мілан" і "Барселона". Також Бруно мав великі шанси зіграти на Чемпіонаті світу 2014-го. У букмекерських конторах вважали його фаво­ритом.

Їхній син народився в лютому 2010 року. Еліза Самудіо зникла за чотири місяці. За кілька днів до того заявила поліції, що Бруно та його соратники тримали її в полоні та змушували пити наркотики. Поліцейські не відреагували. Пізніше пояснили, що не мали ордера. Соуза зателефонував Елізі й запропонував поговорити про претензії на аліменти. Вона приїхала з дитиною. Їх обох викрали. Хлопчика знайшли в покинутому гаражі. Його виховує мати Елізи.

Бруно визнав, що дівчину задушили, але заперечує замовлення вбивства. Після семи років у в'язниці він оскаржив вирок у суді вищої інстанції. Ад­вокат наголошував, що чоловік є перспективним спортсменом. А перебування в тюрмі ставить хрест на його кар'єрі. Суддя Верховного суду звільнив його.

Зараз ви читаєте новину «Футбольний воротар сім років відсидів у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі