вівторок, 18 вересня 2007 17:44

Футбольний клуб будує цвинтар для прихильників

УболівальникИ німецького футбольного клубу "Гамбурґ" зможуть залишатися з улюбленою командою й після смерті. Керівництво цього клубу оголосило про початок будівництва цвинтаря поблизу стадіону, на якому проходять домашні ігри "Гамбурґа".

— Там будуть місця для трьохсот чи п"ятисот могил, — каже Крістіан Рейхарт, член правління клубу. — Уже п"ятнадцять чоловік подали заявки. Найстаршому вісімдесят п"ять років, наймолодшому — двадцять сім. Вхід буде мати вигляд футбольних воріт.

Могили розташуються півколом на трьох рівнях, нагадуючи трибуни на стадіоні. Футбольний цвинтар займатиме площу 2 кв. км.

Рейхарт каже, що ідея цвинтаря для фанів клубу виникла через численні прохання вболівальників поховати їх поряд із футбольним полем або навіть у штрафній зоні. Таку можливість уже мають фани англійського клубу "Евертон".

Німецькі закони цього не дозволяють. Та прихильники команд "Шальке 04" та "Борусія Дортмунд" можуть замовити для свого праху урни, що нагадують футбольний м"яч, пофарбований у клубні кольори.

81-річний уболівальник Ернст Шмідт подав заявку на місце на цвинтарі. Хоча раніше хотів, щоб поховали поряд з його дружиною.

— Я вболіваю за "Гамбурґ" уже п"ятдесят сім років. Усе моє життя — це футбол, — каже чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Футбольний клуб будує цвинтар для прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі