пʼятниця, 30 листопада 2007 17:27

Футбольна поразка принесла мільярдні збитки

Коли минулого четверга англійська збірна з футболу програла команді Хорватії, засмутилися не лише вболівальники. Сотні компаній, що заробляють на футболі, втратили прибутки.

Матч закінчився з рахунком 2:3. Для англійців поразка збірної стала розчаруванням загальнонаціонального масштабу. Уперше за 13 років вони не гратимуть у Кубку Європи 2008 року. Востаннє вони пропустили Кубок світу 1994-го, коли програли у відбірному чемпіонаті американській збірній.

В Англії футбол завжди був надзвичайно прибутковою справою. Найдешевший квиток на матч коштує 45 фунтів стерлінгів (450 грн). Не зважаючи на це, стадіони завжди заповнені вболівальниками.

На любові англійців до футболу заробляють компанії, що виробляють і продають спортивний одяг, аксесуари та товари з символікою команд. Після матчів англійці обговорюють їх результати і святкують перемоги за пивом у барах, приносячи прибутки їхнім власникам.

Але після ганебної поразки хорватам у місцевих пабах значно поменшало клієнтів. На пиво та слабоалкогольні напої стрімко впали ціни. Очікується, що власники англійських барів зазнають збитків щонайменше на 100 млн. фунтів (1 млрд грн). обсяги продажу спортивних товарів теж різко знизилися. Загалом країна може втратити на поразці до 2 млрд фунтів (20 млрд грн).

Зараз ви читаєте новину «Футбольна поразка принесла мільярдні збитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі