пʼятниця, 28 березня 2008 18:35

Фрідріха Ніцше викопають з могили

Фрідріха Ніцше викопають з могили

Могила німецького філософа XIX ст. Фрідріха Ніцше, його дім у Саксонії-Ангальт можуть зникнути. У Рьоккені, рідному місті мислителя, якому належить фраза "Бог помер", видобуватимуть вугілля.

Геологи вважають, що Рьоккен розташований на родовищах корисних копалин. Роботи тут планували розпочати ще у 1980-х. Якщо вугілля знайдуть, жителі змушені будуть покинути свої домівки.

Думки людей щодо видобутку копалин на їхніх землях розділилися. Майже половина підтримує плани компанії "Мібраг", що ініціювала проект. Жителі сподіваються отримати роботу. Середній рівень безробіття тут на 20% вищий, ніж по всій Німеччині, а саксонська молодь продовжує виїжджати у західні землі країни. "Мібраг" обіцяє створити до 3 тис. робочих місць і перетворити Саксонію-Ангальт на найбільшого енергетичного постачальника країни.

Місцевих жителів, які виступають за збереження культурної спадщини, підтримує Партія зелених. Опоненти розкопок сподіваються, що геологорозвідувальні роботи дадуть негативний результат.

Зараз ви читаєте новину «Фрідріха Ніцше викопають з могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі