четвер, 04 вересня 2008 20:21

Французькі школярі навчатимуться чотири дні на тиждень

2 вересня у Франції розпочався новий навчальний рік. До шкіл прийшли 10 млн учнів. Відтепер вони навчатимуться чотири дні на тиждень. Президент країни Ніколя Саркозі скасував заняття в суботу.

У понеділок-вівторок вивчатимуть точні та природничі науки. У четвер-п"ятницю — гуманітарні. Середа у французьких школах — понад 100 років — вихідна. У деяких навчальних закладах цього дня влаштовують спортивні змагання.

Рішення відмовитися від суботніх занять батьки зустріли з радістю. Експерти — із підозрою.

— У дітей не буде часу на самостійні наукові досліди. Крім цього, чотириденний тиждень порушить дитячі біоритми через постійні паузи, — пояснює науковець Франсуа Тесту.

Батьки кажуть, тепер зможуть у вихідні возити дітей за місто. Розлученим батькам, які відвідують нащадків вихідними, вільна субота дозволить проводити з ними більше часу.

Франція стала першою країною, яка повністю перейшла на чотириденний шкільний тиждень. Поки що на таких умовах працювали деякі навчальні заклади в Німеччині та Люксембурзі. Натомість міністерства освіти Великої Британії та США пропонують зробити освітній процес шестиденним і скоротити літні канікули. Нині найдовше вчаться діти в Китаї та Південній Кореї — щотижня шість днів по 6 год. При цьому вони мають вісім тижнів канікул на рік.

Зараз ви читаєте новину «Французькі школярі навчатимуться чотири дні на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі