понеділок, 21 квітня 2008 18:03

Французи схопили сомалійських піратів

Французькі військові захопили шістьох сомалійських піратів, які кілька тижнів тому напали на круїзну яхту "Понан". Серед їхніх заручників була одна українка. Зловмисників відправили до Парижа. Незабаром над ними відбудеться суд.

Пірати захопили французький круїзний корабель неподалік африканського узбережжя 4 квітня. Вони сподівалися на викуп, який можна буде отримати за багатих туристів. "Понан" коштує майже 10 млн євро, а тижневий круїз на яхті — 2 тис. 450 євро.

Однак на борту пасажирів не було. Яхта поверталася з круїзу Сейшельськими островами. На ній перебували 32 члени екіпажу. Тиждень тому пірати відпустили заручників. Власники "Понану" заплатили їм $2 млн викупу.

Французькі гелікоптери стежили за яхтою з моменту захоплення. Піратів заарештували, щойно вони ступили на землю. Операція пройшла без застосування зброї. За попередніми даними, всі пірати — рибалки із сомалійського селища Джарібан.

Прибережну смугу Сомалі вважають однією з найнебезпечніших у світі. Хоча її пильнують американські морські патрулі. Торік у цих місцях пограбували 25 кораблів.

На цих вихідних неподалік узбережжя Сомалі пірати захопили іспанське рибацьке судно "Плайя де Бакіо", взявши в полон 26 членів екіпажу. Озброєні зловмисники вимагають викуп.

Зараз ви читаєте новину «Французи схопили сомалійських піратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі