середа, 24 грудня 2008 18:45

Фіолетова білка заважає навчанню

  Біологи вважають, що хутро білки змінило окрас, бо тварина погризла картридж із чорнилами для принтера
Біологи вважають, що хутро білки змінило окрас, бо тварина погризла картридж із чорнилами для принтера

Білку, чиє хутро має яскраво-фіолетове забарвлення, уперше помітили учні однієї зі шкіл британського містечка Стаббінґтон, графство Гемпшир. Вони розповіли про дивну істоту вчителю та батькам. Однак ті не повірили. Вирішили, що підлітки жартують.

Потім тварину неодноразово бачили біля школи. Учні зривалися з місць посеред уроків і, не реагуючи на заклики вчителів, роздивлялися й обговорювали білку. Із часом інші жителі міста також познайомилися з гризуном.

— Я визирнув із вікна і побачив, що "воно" сидить на заборі біля мого магазину, — розповідає булочник Кейт Донован. — Закрив очі, відкрив, але фіолетова білка нікуди не поділася.

Нині тварина стала спільною улюбленицею. Їй дали прізвисько Піт. Гризуна годують усім містом по черзі. Зоологи не мають точного пояснення, що сталося із твариною.

— Логічно було б подумати, що вона просто вляпалася у фіолетову фарбу. Однак якби це був фарбник, шубка була б із кольоровими клаптями. А так видно, що хутро має однорідне, рівне забарвлення, — каже ветеринар Честіті Клерідж. — Вважаю, що білка просто погризла картридж від принтера, і тепер чорнило виходить через її шкіру. Із часом вона знову стане сірою.

Утім, місцеві не хочуть, аби Піт змінювався. Відтінок білячої шубки відтворює кольори місцевої футбольної команди. Один із працівників муніципалітету запропонував внести тварину на герб міста. До того ж місцеве туристичне бюро вже запрошує гостей подивитися на справжню білку-мутанта.

Зараз ви читаєте новину «Фіолетова білка заважає навчанню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі