четвер, 01 березня 2007 18:06

Фільм про гробницю Христа зняли в Голлівуді

Ісус Христос був одружений із Марією Магдалиною. Жінка була повією, однак Син Божий пробачив їй усі гріхи. Вони почали жити разом. Згодом у подружжя з"явився син, якого назвали Іуда.

Документальний фільм з таким сюжетом зняв 52-річний Джеймс Камерон, творець "Титаніка" і "Термінатора". Називається картина "Могила Ісуса". За основу голлівудський режисер узяв археологічну знахідку, виявлену поблизу Єрусалима.

27 років тому на одній з околиць міста будівельники випадково відкопали гробницю. Археологи дістали з неї 10 саркофагів, датованих І ст. н.е. На кришках були написані імена, зокрема: Ісус — син Йосипа, Марія, Маріамне (за даними дослідників, справжнє ім"я Марії Магдалини), Іуда — син Ісуса. Провели аналіз ДНК. З"сували, що в Ісуса та Марії вони були однаковими. Жінка була його матір"ю. А от у Маріамне відрізнялися. Отже, Магдалина була дружиною Ісуса, припустив у своїй картині режисер.

Стрічкою він поставив під сумнів основу християнства — віру в те, що Ісус воскрес і піднявся на небо. Камерон заявляє, що вірить у те, що гробниця справді належить родині Ісуса. Він, мовляв, показав світу речові докази, а далі розслідувати мають науковці й дослідники.

— Свою роботу ми виконали, — каже режисер. — Тепер час для дебатів і обговорення.

Ізраїльський археолог Амос Клонер, який одним із перших обстежував гробницю, запевняє, що з погляду археології заява Камерона не витримує критики. Водночас у кіноіндустрії — це чудовий спосіб заробити.

10 років тому короткий документальний фільм про гробницю робила британська корпорація Бі-Бі-Сі. Проте після показу багато вчених заявили, що згадані на саркофагах імена були дуже поширені, тому не обов"язково належали родині Христа. Окрім того, сім"я Ісуса не була настільки заможною, щоб дозволити собі таке поховання.

Знахідка археологів на околицях Єрусалима та фільм Джеймса Камерона радують жителів міста.

— Це означає, що піднімуться ціни на житло, — зауважує одна жінка. — Багато християн захочуть жити біля гробниці.

У неділю фільм "Могила Ісуса" транслюватимуть на американському каналі "Діскавері".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про гробницю Христа зняли в Голлівуді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі