середа, 25 квітня 2007 17:36

Фідель Кастро прийняв китайську делегацію

На початку тижня 80-річний кубинський лідер Фідель Кастро вперше провів офіційну зустріч із часу своєї операції. Він прийняв китайських дипломатів.

Державна газета "Ґранма" написала, що незабаром команданте повернеться до повного управління державою.

Видання також надрукувало знімки Фіделя. Президент стоїть і потискає руки представникам китайської делегації. Ще на кількох фотографіях він занотовує щось під час зустрічі.

Одягнений Кастро, правда, не в традиційний зелений військовий костюм, а в спортивний.

Операцію кишково-шлункового тракту Фіделю зробили торік 31 липня. У серпні він тимчасово склав свої повноваження. Правління передав своєму 75-річному братові Раулю.

Тоді ж з"явилися повідомлення про смерть команданте. Здоров"я президента Куби завжди було державною таємницею. Про нього не говорили аж до 2001-го. 23 червня того року Фідель знепритомнів під палючим сонцем під час свого виступу.

Хоча він скоро знову опинився на сцені, кубинці зрозуміли, що їхній президент не житиме вічно. 2004-го Кастро вивихнув колінну чашечку і зламав руку. Торік поширилися чутки про те, що у Фіделя хвороба Паркінсона. Він заперечував. Американська розвідка не раз заявляла, що Кастро хворіє на рак.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро прийняв китайську делегацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі