середа, 10 вересня 2008 19:14

Епідемія холери спалахнула в Іраку

В Іраку розпочалася епідемія холери. Минулого тижня зафіксували 19 смертельних випадків у провінції Вавилон. Ще 200 іракців заслабли. Вони перебувають у лікарні міста Хілла. Недугу спричинила нестача чистої питної води. Люди набирають її з будь-яких джерел, до яких можуть дістатися. Медики застерігають: хвороба не вщухне, доки іракцям не забезпечать доступ до очищеної води.

Ситуацію ускладнює брак медикаментів та спека. У провінції Вавилоні оголосили надзвичайний стан. Торік у країні захворіли 4 тис чоловік. 20 із них померли.

У серпні холеру зафіксували на Філіппінах. Померли 18 чоловік. Тоді ж епідемія охопила індійський штат Орисса. Хвороба забрала життя 160 людей, переважно дітей. Їхні організми чуттєві до інфекції, що спричиняє холеру.

Ця недуга спершу вражає кишківник. Супроводжується блювотою та діареєю. За деякий час організм хворого втрачає значну кількість рідини. Якщо вчасно не розпочати лікування, людина помирає.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія холери спалахнула в Іраку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі