пʼятниця, 20 вересня 2019 05:50

Експерти їдуть розслідувати смерть панди

Китай відправляє групу експертів до Таїланду розслідувати смерть панди Чу Чу. 3-річну тварину разом із ведмедицею Лін Хуї передали в зоопарк Чіангмай 2003-го. У понеділок ведмідь раптово помер.

— Ми не хочемо міжнародного скандалу чи напруження відносин, — каже спеціаліст китайського Панда-­центру в Ченгду Ка Гонкду. — Але мусимо переконатися, що з Чу Чу поводилися правильно. Насторожувало те, що його занадто часто намагалися звести з ведмедицею. Чу Чу це не подобалося. Він любив їсти і спати. Розмноження його не цікавило. Тоді співробітники почали намагатися стимулювати в нього цей інтерес. Показували відео із сексом панд, садили на спеціальні дієти. Нам треба переконатися, що Чу Чу не давали жодних препаратів для потенції. Ведмедя не передавали до зоопарку назавжди. Ми планували забрати його. Таїланд не радіє нашому рішенню. Але в них немає вибору.

Панди в неволі живуть до 30 років. Чу Чу проведуть розтин. Китайські експерти хочуть допитати працівників зоопарку. У Китаї вирішують, що робити з пандою Лін Хуї. 10 років тому ведмедиці зробили штучне запліднення. Якщо експерти вирішать, що Чу Чу загинув через поганий догляд, заберуть у Китай і матір, і дитинча.

Зараз ви читаєте новину «Експерти їдуть розслідувати смерть панди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі