четвер, 11 жовтня 2007 18:36

Екс-кандидат у президенти сфальсифікував результати марафону

Мексиканського політика Роберта Мадрасо, 55 років, який торік балотувався у президенти, позбавили титулу переможця щорічного марафону в Берліні. Його дискваліфікували за підробку результатів.

30 вересня цього року Мадрасо виграв забіг на 42 км 195 м у віковій категорії до 55 років. Але організаторам марафону видалося неймовірним, що він подолав таку відстань лише за 2 год. 41 хв. 12 сек. Тоді як на марафоні в Сан-Дієго (США) в липні цього року його результат був на годину більшим.

Організатори проаналізували дані, записані на електронному чіпі, прикріпленому до кожного учасника під час забігу. За ними Мадрасо пробіг 15-кілометрову дистанцію за 21 хв. Хоча світовий рекорд кенійця Фелікса Лімона становить 41 хв. 29 сек. Є припущення, що політик оминув два контрольні пункти.

— Для мене очевидно, що він скоротив дистанцію, — говорить фотограф із Нью-Йорка Віктор Сейлер. — Усі учасники бігли у футболках і шортах. А Мадрасо — у штанах, жакеті й кепці. У такому наряді нелегко когось обігнати.

У Мексиці через дискваліфікацію з Мадрасо почали жартувати. Зокрема, політикові часто нагадують, що під час передвиборної кампанії 2006 року він перевищив встановлені законом витрати на десятки мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Екс-кандидат у президенти сфальсифікував результати марафону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі