вівторок, 19 серпня 2008 18:30

Єгиптянка народила сімох близнюків

27-річна Газала Хаміс із єгипетського міста Олександрія народила сімох дітей за одні пологи. Усі новонароджені живі й здорові. Це другий подібний випадок у світі. Вірогідність вдало виносити сімох дітей становить 0,3%.

Газала зі своїм чоловіком-фермером виховує трьох доньок. Завжди мріяли ще й про сина. Жінка вживала пігулки, аби підвищити шанси завагітніти.

Лікарі запропонували Хаміс вибірковий аборт, коли виявилося, що вона носить сім плодів. Однак Газала вирішила не відмовлятися від своїх немовлят.

— Аборт — це тяжкий гріх для мусульман, — пояснює брат Хаміс.

Єгиптянка кілька останніх тижнів перебувала в лікарні. У неї майже відмовили нирки, підвищився тиск. Тому їй зробили кесарів розтин на восьмому місяці. Під час операції в жінки почалася кровотеча. Однак медики зробили переливання і стабілізували її стан.

Газала народила трьох дівчаток й чотирьох хлопчиків. Малюки важать від 1,4 до 1,8 кг. Усі перебувають в інкубаторі.

1997 року в американського подружжя Кенні та Боббі МакКой зі штату Айова також народилося семеро дітей. Подружжя, як і Газала з чоловіком, відмовилося від вибіркового аборту. Пологи провели за дев"ять тижнів до визначеного терміну. Усі немовлята вижили. Родина МакКой отримала багато подарунків. Їм віддали будинок площею 511 кв. м, запас памперсів на два роки та стипендію на навчання всіх дітей у державному університеті Айови. Подружжя привітав тодішній президент США Білл Клінтон.

Вихідними в Іраку жінка народила шістьох дітей за одні пологи. Двоє малюків померли за хвилину після народження. У лікарні не було обладнання для догляду за недоношеними немовлятами.

Зараз ви читаєте новину «Єгиптянка народила сімох близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі