середа, 14 листопада 2007 16:58

Єдиний у світі білий кит може зникнути

Австралійські вчені побоюються, що під час щорічного китового полювання японці можуть убити єдиного відомого науці білого кита.

Кит Мігалу став зіркою в Австралії одразу, коли його помітили 1991 року. Цей ссавець — єдиний у світі повністю білий горбатий кит. У інших самців цього виду білий лише плавник, а не все тіло.

Щороку Міґалу разом із тисячами інших горбатих китів мігрує з Антарктики до узбережжя Австралії. За кілька місяців стадо разом із новонародженими китенятами повертається до рідних холодних морів.

Мігалу легко помітити: це велика біла пляма завдовжки 15 метрів. Він постійно перебуває під прицілом фотокамер і зовсім не лякається човнів. Австралійські океанологи бояться, що саме це зробить кита першою жертвою мисливців.

У ці дні з японських портів готується вийти китобійний флот. За місяць планують убити 50 горбатих китів і ще стільки ж фінвалів та смугачів. Загалом за рік упіймають 1000 китів.

Японці зі свого боку просять уряд Австралії захистити китобійні човни від нападу організацій охорони довкілля. Торік група "Морські пастухи" ледь не перекинула японський корабель за допомогою великого ковша.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний у світі білий кит може зникнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі