середа, 06 лютого 2008 17:09

Джон Лапіц схуднув на 272 кілограми

Джон Лапіц схуднув на 272 кілограми

68-річний Джон Лапіц із американського міста Омаха в штаті Небраска за п"ять років схуднув на 272 кг. Раніше він важив понад 330 кг, а нині трохи більше 60 кг. Каже, що набрав зайву вагу через надмірну емоційну вразливість.

Щоб повернутися до норми, Лапіц не вдавався до виснажливих дієт, ліпосакцій і не робив операції зі зменшення шлунка. Він досягнув результату завдяки фізичним вправам і здоровому харчуванню.

— Раніше в моєму холодильнику лежало по 50–60 бутербродів. Я не міг зупинитися й з"їдав їх. Не міг ні про що думати, доки не з"їдав 4–5 подвійних чізбургерів, — говорить Джон Лапіц. — Іноді хотілося померти. Адже цілими тижнями я не виходив з дому. Я не бачив нікого, окрім моєї зведеної сестри та жінки, яка доставляла їжу.

Щодня Джон Лапіц споживав близько 12–13 тис. кілокалорій, тоді як дорослій людині потрібно 2,5 тис. П"ять років чоловік майже не вставав із ліжка. Він занепокоївся, коли зрозумів, що скоро не зможе дійти до туалету.

Джон вирішив скоротити добовий раціон удвічі. Спочатку продовжував їсти продукти з фаст-фудів, але за деякий час перейшов на овочі.

— Я думав, що ненавиджу овочі, — каже Джон. — Але одного дня спробував броколі, і вона мені сподобалися. Наступного дня купив цвітну капусту. Я не міг повірити, що і її можна полюбити.

Потім Лапіц почав робити фізичні вправи. Ходив від ліжка до умивальника на кухні. За деякій час він робив це більше ніж 100 разів на день. Згодом почав виходити на вулицю. Зрештою, він проходив по 20 км щодня.

— Його приклад може наслідувати кожен. Щоб позбутися надмірної ваги, необхідно лише вживати здорову їжу та робити фізичні вправи, — запевняє Роберт Холлінс, лікар Лапіца. — Деякі пацієнти таким чином втрачають до 100 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «Джон Лапіц схуднув на 272 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі