четвер, 19 липня 2007 18:29

Джеррі Янґ виграв у покер 8 мільйонів доларів

Автор: фото: REUTERS
  Джеррі Янґ із дружиною С’ю після перемоги на чемпіонаті світу з гри в покер у Лас-Вегасі. 825 тисяч доларів він пообіцяв віддати на благодійність
Джеррі Янґ із дружиною С’ю після перемоги на чемпіонаті світу з гри в покер у Лас-Вегасі. 825 тисяч доларів він пообіцяв віддати на благодійність

35 років поспіль у американському Лас-Вегасі проходить найпрестижніший чемпіонат світу з покеру. Він триває півтора місяця — з початку червня до середини липня.

Цього року найкращим гравцем став 39-річний американець Джеррі Янґ з каліфорнійського містечка Темекула. Він — психолог за освітою, працює соціальним робітником. На шляху до перемоги обійшов 6358 гравців.

У фінальному змаганні брали участь дев"ять картярів. Гра йшла на вибування — поки в когось не закінчаться фішки. Вона тривала більш як 15 годин. Генеральним спонсором турніру виступала пивоварня. Однак у фіналі на столі в учасників стояла лише вода. Концентрація була величезною. На кону стояв приз у $8,25 млн.

Фінал вийшов інтернаціональним. Грали чотири американці, два британці, один африканець, один канадець і один росіянин. 36-річний Олексій Кравченко покинув стіл п"ятим, після 13 годин роздач.

Віце-чемпіоном став 62-річний Туан Раме з Південно-Африканської республіки. Сівши за стіл, він першим ділом привітав колишнього президента своєї країни Нельсона Манделу з 89-м днем народження. Зрештою, посівши друге місце в чемпіонаті, Туан Раме не дуже засмутився. Йому дісталося майже $5 млн.

Коли переможцем оголосили Джеррі Янґа, виграш принесли одразу. $8,25 млн готівкою. Грошей було стільки, що їх вистачило завалити весь стіл, вкритий зеленим сукном.

Янґ родом із Лаосу. У США живе після самого народження. Він одружений, має шістьох дітей. Пообіцяв десяту частину виграшу віддати на благодійність.

Зараз ви читаєте новину «Джеррі Янґ виграв у покер 8 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі