Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2007 19:27

Джейсон Льюіс 13 років подорожував навколо світу

Цієї неділі 40-річний британець Джейсон Льюіс завершив навколосвітню подорож, яка тривала 13 років, 2 місяці, 23 дні й 11 годин. Він прибув до Королівської обсерваторії у Ґрінвічі, звідки 12 липня 1994 року й почалася його мандрівка.

Коли Льюісові було 26 років, він вирішив обійти земну кулю, використовуючи лише власну силу. Із транспортних засобів використовував каное, катамарани, ролики та велосипеди. Таким чином подолав 74 842 км.

— До 26 років жив у Лондоні, — говорить Льюіс. — Хотів відпочити від міста, тому й вирушив у подорож. Тоді думав, що повернуся вже за три роки. Я не знав, у що вплутувався. Інакше б на це не наважився. Щасливий знову опинитися вдома. Мені не вистачало затишних англійських пабів, де можна посидіти за келихом теплого пива.

На 8-метровому дерев"яному катамарані "Мокша" Джейсон Льюіс проплив 27 359 км. Він перетнув Атлантичний океан за 111 днів, Тихий — за 178 і Аравійське море — за 46. Дорогою чоловіка неодноразово грабували та били. Він кілька разів хворів на малярію та страждав від морської хвороби.

В американському штаті Колорадо 2001 року його збив п"яний водій. Тоді в нього були зламані обидві ноги. У США мандрівник залишився на три роки — працював на фермі, щоб заробити грошей і продовжити подорож.

Протягом перших чотирьох років із Льюісом був його університетський друг Стів Сміт. Але він повернувся додому 1998-го після того, як двічі хворів на малярію та отримав зараження крові в Тихому океані, за 2 100 км від берега.

За 13 років Джейсон Льюіс лише раз повертався додому — у кінці 2000 року. Тоді він провів два місяці з батьком, який лікувався від раку.

Зараз ви читаєте новину «Джейсон Льюіс 13 років подорожував навколо світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути