пʼятниця, 20 вересня 2019 05:45

Дві тисячі злочинців випадково відпустили

Із в'язниць Філіппін помилково вийшли понад 2000 засуджених за тяжкі злочини. Справи вбивць, ґвалтівників, викрадачів людей і шантажистів випадково потрапили до комісії з дострокового звільнення. Та вирішила відпустити їх за хорошу поведінку.

Президент Родріґо Дутерте запропонував винагороду 1 млн песо за кожного упійманого. Це майже 500 тис. грн. Дутерте заявив, що упіймані не обов'язково мають бути живими. Після його заяви майже 700 засуджених здалися самі.

— Дутерте проводить жорстку політику боротьби з наркоторгівлею, — каже журналіст Роберто Лойя. — Загинули тисячі людей. Переважно дрібні дилери. Є й випадкові жертви. У бідних районах у кожному третьому будинку когось поховали. В'язниці переповнені. Злочинцям безпечніше там, ніж на вулицях. За кожного убитого мисливці за головами і поліцейські отримують винагороду. Більшість звільнених просто вб'ють за ці гроші.

Комісія з дострокового звільнення випустила 21 тис. засуджених за гарну поведінку. Її керівника звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі злочинців випадково відпустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі