пʼятниця, 08 лютого 2008 16:35

Дві картини Пікассо викрали у Швейцарії

Дві картини іспанського художника Пабло Пікассо викрали в середу з музею "Зеедам — Культурцентрум" у швейцарському містечку Пфефікон, що неподалік Цюріха. Полотна "Стакан і глек" та "Голова коня" коштують кілька мільйонів доларів.

Викрадачі вимкнули сигналізацію та винесли картини вночі. Правоохоронці з"ясовують, як злочинцям вдалося потрапили до музею. Слідчі вважають, що ті зайшли перед закриттям і дочекалися, доки всі підуть.

Обидві картини написані маслом. Вони належали німецькому музею "Шпренгель" у Ганновері. До Пфефікона їх привезли на виставку. Загалом у "Зеедамі" було представлено 20 полотен Пікассо, а також понад 170 гравюр, малюнків та етюдів із кількох світових музеїв.

Полотна Пікассо крадуть не перший раз. Картини іспанського живописця обирають через високу вартість. Часто його "замовляють" власники приватних колекцій.

Минулого місяця з музею у бразильському Сан-Паулу пропав портрет Сюзанни Блох. Злочинця знайшли й картину повернули. 1994-го з Цюріхської галереї винесли сім полотен Пікассо. Картини досі не знайшли. 1989 року в Каннах із будинку Марини Пікассо, онучки художника, викрали 12 полотен майстра. Згодом злочинців викрили й картини повернули.

Зараз ви читаєте новину «Дві картини Пікассо викрали у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі