вівторок, 13 листопада 2012 07:00

Дослідник більше боїться дрібних отруйних змій, ніж анаконд

 

Фотограф-аквалангіст швейцарець 53-річний Франко Банфі наближається до 8-метрової анаконди, що лежить на березі річки у джунглях штату Мату-Гросу-ду-Сул, Бразилія. Дослідник провів 10 днів, спостерігаючи за рептиліями у їхньому природному середовищі. Каже, більше боїться дрібних отруйних змій, ніж анаконд.

— Спочатку страшно, бо ти ще не знаєш цих тварин, а всі розповідають, що вони небезпечні. Але потім розумієш — нічого не трапиться, якщо поводитись обережно, з повагою до анаконди, — каже Банфі. — Звісно, всяке може бути, але я не думаю, що анаконди мене з'їли б. Я підходив до них так близько, що міг торкнутися, якби захотів.

Анаконди плавають у річках. Тримаються біля поверхні, але помітити їх майже неможливо. Полюють на середнього розміру тварин, яких ковтають цілком. Після цього певний час лежать нерухомо, перетравлюючи жертву. Тоді вони безпечні.

Назву штату буквально можна перекласти як "густий ліс на півдні". Побути серед дикої природи щороку приїжджають тисячі туристів, незважаючи на те, що це буває ризиковано. За 10 днів експедиції Франко Банфі натрапив на шість великих анаконд.

Зараз ви читаєте новину «Дослідник більше боїться дрібних отруйних змій, ніж анаконд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі