неділя, 22 липня 2007 17:06

Донор сперми відвоював сина в лесбійської пари

Торік у січні в Англії одружилися ірландка та австралійка. За місяць до того в країні узаконили одностатеві шлюби. Через чотири місяці в лесбійського подружжя народився син.

Матір хлопчика завагітніла до одруження. Сперму отримала від донора, із яким підписала контракт. У ньому зазначалося, що дитина отримує середнє ім"я батька. Останній матиме право познайомитися з сином і регулярно провідувати його.

Спочатку жінки дотримувалися умов контракту. Згодом, за словами адвоката батька, не дозволяли бачитися з сином. Зрештою, заявили, що хочуть переїхати до Австралії. Тоді чоловік звернувся до суду.

В Ірландському законодавстві не визначені ні права донорів сперми, ні права гомосексуальних пар. Минулого четверга більшість суддів вирішили, що для хлопчика, якому 14 місяців, буде краще регулярно спілкуватися з батьком. Тому жінкам заборонили вивозити малого до Австралії на постійне проживання. Вони можуть брати дитину за кордон не довше ніж на півроку.

Тепер батько хоче домогтися спільної опіки над сином. Цю вимогу розглянуть восени.

Зараз ви читаєте новину «Донор сперми відвоював сина в лесбійської пари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі