Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 17:26

"Доктор Смерть" піде в Конгрес

  Джек Кеворкян допоміг піти з життя 130 смертельно хворим
Джек Кеворкян допоміг піти з життя 130 смертельно хворим

79-річний американець Джек Кеворкян, відомий як "Доктор Смерть", на найближчих виборах балотуватиметься в американський Конгрес. У квітні минулого року він вийшов із в"язниці, де провів вісім років. Кеворкян допоміг піти з життя 130 смертельно хворим.

Колишній патологоанатом має намір представляти в Конгресі США інтереси смертельно хворих людей, які хочуть померти. Кеворкян балотуватиметься самостійно, не вступаючи до партій чи блоків. У понеділок він заявив, що боротиметься за легалізацію евтаназії не лише в рідному штаті Мічиган, а й у всій країні. Смертельні ін"єкції дозволені законом лише у штаті Орегон.

Джек Кеворкян, американець вірменського походження, вирішив "допомагати" хворим людям іти з життя, бо колись бачив, як довго й болісно помирала від раку його мати.

Кеворкяна позбавили лікарської ліцензії наприкінці 1980-х. Кілька разів його намагалися судити, однак щоразу обвинуваченню бракувало доказів.

"Доктор Смерть" роками користувався пристроєм, який вигадав сам. За його допомогою клієнти помирали швидко та безболісно. Це були три підвішені до перекладини посудини з отрутою, змішувач і крапельниця. Лікар вводив пацієнтові голку у вену, а той сам натискав на кнопку. Після цього смертельна суміш потрапляла в організм. Таким чином Кеворкяна ніхто не міг звинуватити у вбивстві.

Усі процедури він проводив на задньому дворі свого будинку або в мікроавтобусі. Тіла "підкидав" у номери мотелів, залишав у лікарняних приймальнях або моргах. Тоді дзвонив у службу порятунку і повідомляв, де забрати покійника.

Чоловіка заарештували 2000 року, коли він надіслав на телебачення відео з останніми хвилинами життя одного з клієнтів. Пізніше він пояснював, що зробив це, аби викликати дискусію в суспільстві.

Хворий на гепатит Кеворкян каже, що житиме недовго. У суді він дав присягу більше ніколи не допомагати хворим людям помирати. Своїм виборцям чоловік обіцяє відстояти у конгресменів право людини на смерть.

Зараз ви читаєте новину «"Доктор Смерть" піде в Конгрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути