середа, 10 жовтня 2007 16:51

До Південної Африки приплив айсберг

У вівторок біля берегів Південно-Африканської Республіки вперше за всю історію країни побачили айсберг. Крижану гору заввишки 20 м і завширшки 25 м помітили рибалки неподалік бухти святого Франциска.

— Морські служби поставилися до новини дуже серйозно. Усіх моряків і рибалок відразу попередили про айсберг, що дрейфує у відкритому морі, — каже співробітник Інституту спасіння на морі Крейґ Ламбінона.

Військово-морські сили країни отримали завдання відтягнути айсберг до бухти Святого Франциска, де він не зможе пошкодити човни.

За словами місцевих екологів, поява айсберга біля ПАР підтверджує, що глобальне потепління найбільше шкодить Південній півкулі й Південному полюсу. Над ним — найширша озонова дірка.

Тоді ж в Австралії тисячі людей  почали телефонувати у служби спасіння, повідомляючи, що з неба падає град розміром із куряче яйце, тенісний м"яч і навіть невеликий грейпфрут.

Опади туди приніс потужний ураган, який залишив без електрики 10 тис. будинків на кордоні австралійських штатів Новий Південний Уельс та Квінсленд. За півгодини град завдав збитків на кілька мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «До Південної Африки приплив айсберг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі