середа, 07 травня 2008 17:37

До будинку австрійського ґвалтівника з"їжджаються туристи

До будинку австрійського ґвалтівника з"їжджаються туристи

До будинку 73-річного ґвалтівника Йозефа Фрітцла в австрійському місті Амштеттен з"їжджаються сотні туристів і журналістів. Помешкання цілодобово охороняють. Протягом 24 років Фрітцл тримав у підвалі доньку Елізабет. Вона народила від батька семеро дітей.

Ніхто з членів родини не знав, що в полоні у чоловіка — власна донька й її діти. Він усім розказував, що Елізабет утекла і живе в секті. Трьох дітей Фрітцл підкинув під власний будинок, розповівши дружині, що це зробила Елізабет. Ще одне немовля померло невдовзі після народження.

Фінансову допомогу запропонувала заручникам 20-річна Наташа Кампуш. Вона перерахувала їм 25 тис. євро. Дівчина пережила схожу трагедію. У 10 років її викрав 36-річний австрієць Вольфганг Пріклопіль. Колишній технік тримав дівчину в полоні 8,5 року. Коли Наташі вдалося втекти, він стрибнув під потяг.

Машину Фрітцлів постійно переслідують фотографи. Від Розмарі, дружини Йозефа, вимагають коментарів. Жінка досі перебуває в шоковому стані під наглядом психотерапевтів. Медики серйозно схвильовані цікавістю громадськості до історії Елізабет. Вони вважають, що надмірна увага може сильно нашкодити психіці полонян. Троє з дітей ніколи не бачили сонячного світла й інших людей. Усі вони фізично кволі.

Соціологи кажуть, що наплив туристів до Амштеттену є проявом так званого туризму катастроф. Він проявляється у гострому інтересі до трагедій у житті інших.

Зараз ви читаєте новину «До будинку австрійського ґвалтівника з"їжджаються туристи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі