середа, 18 червня 2008 18:17

Для пральної машинки з гранулами потрібна лише склянка води

Для пральної машинки з гранулами потрібна лише склянка води

Британські учені університету Лідса винайшли пральну машинку, яка використовуватиме лише склянку води. Плями та бруд видалятимуть спеціальні пластикові гранули.

У пральку закладатимуть 20 кг пластикових гранул. Їх спеціальний склад дозволятиме відчищати будь-який бруд, навіть плями від помади чи кави. За розміром гранули мають не більш як 0,5 см у діаметрі. Для прання треба склянка води, в якій розбавляють трохи мийного засобу.

Щойно вода нагріється, бруд розчиниться і його вберуть гранули. Після прання вони потраплятимуть у спеціальний отвір під центрифугою. Їх дістають, промивають і використовують далі. Учені запевняють, що користуватися гранулами можна буде до 100 разів.

Така пралька витрачатиме 2% електроенергії та води, які потрібні під час прання звичайною машинкою. На нову розробку витратили майже $1 млн. Науковці продовжують її удосконалювати.

Зараз ви читаєте новину «Для пральної машинки з гранулами потрібна лише склянка води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі