вівторок, 22 січня 2008 17:01

Для 1,5 мільйона палестинців відключили світло

У Секторі Газа, де живуть 1,5 млн. палестинців, діє одна електростанція. Вона забезпечує чтверть населення енергією. Решта струму надходить із Ізраїлю. З минулого четверга в Газі немає світла. Ізраїльтяни припинили постачатння й не дають палива для роботи палестинської станції.

Ізраїльтяни пояснюють, що організували блокаду у відповідь на палестинські ракетні обстріли. Окрім поставок струму, у вівторок перекрили всі дороги. Близькосхідне агентство ООН, що опікується палестинськими біженцями, заявило, що не зможе надалі постачати гуманітарну допомогу для понад половини населення Сектора Газа.

В одній із найкращих клінік країни — Європейській клініці Газа, побудованій за іноземні кошти, можуть померти немовлята. У відділенні новонароджених — 10 дітей, двоє під"єднані до апаратів штучного дихання.

Палестинець Мансур Рахал лежить у відділенні інтенсивної терапії міської лікарні Шіфа. Хлопець під"єднаний до апарату, що показує рівень кисню в крові, дані серцебиття та дихання.

Минулого четверга підліток їхав возом містечком Бейт Лагійя, коли в машину поблизу його домівки влучив ізраїльський снаряд. Ракета вбила його матір та старшого брата, а Мансур отримав поранення в голову та захворів на запалення кори головного мозку.  Шанси хлопця на виживання залежать від кількості енергії, на якій працюють чотири апарати, що підтримують його життя.

— Якщо пропаде енергія, він та ще шість пацієнтів із його відділення помруть, — каже лікар Камаль Аль-Гітні.

На парламентських виборах 2006 року до влади у Палестинській автономії прийшла організація Хамас, яку в більшості країн світу визнають терористичною. Керівники Хамасу відмовляються від переговорів із Ізраїлем.

У понеділок Ізраїль відкрив частину доріг до Секотору Газа для поставки гуманітарної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Для 1,5 мільйона палестинців відключили світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі