четвер, 17 січня 2008 16:53

Дівчинка-ангел ніколи не важитиме понад 4 кілограми

  У неповні 5 років Кенаді Журден-Бромлі майже вдвічі менша за дворічного брата Тайрона. За фізичним і розумовим розвитком дівчинці близько 2,5 року
У неповні 5 років Кенаді Журден-Бромлі майже вдвічі менша за дворічного брата Тайрона. За фізичним і розумовим розвитком дівчинці близько 2,5 року

Кенаді Журден-Бромлі з канадського міста Онтаріо, яку ще називають крихітним ангелом, народилася 13 лютого 2003 року. Вона важила лише 700 г. Лікарі сказали батькам, що немовля не доживе й до ранку. Однак дівчинка вижила.

У вісім місяців Кенаді поставили діагноз — зародкова карликовість. Хвороба виникає за особливих генетичних умов, що зустрічаються приблизно у 100 людей у світі. Вона ніколи не буде вищою за 80 см, не важитиме понад 4 кг.

Матері Кенаді, Брайен Журден, було 22 роки, коли вона завагітніла. На четвертому місяці жінка помітила, що дитина розвивається не правильно — у Брайен довго не збільшувався живіт. Акушерка запевнила її, що дитина росте вверх і не слід перейматися. Однак на пізніх строках ультразвуковий аналіз показав, що немовля народиться недорозвиненим і шансів вижити в нього мало.

Лікарі говорять, що нині за фізичним та розумовим розвитком майже 5-річній Кенаді приблизно 2,5–3 роки. Дівчинку досі годують із пляшечки сумішами, в яких багато поживних речовин. Вона носить памперси, бо традиційний горщик для неї завеликий.

Два роки тому в родині Журден-Бромлі народився хлопчик Тайрон. Батьки ризикнули — шанс, що він народиться з зародковою карликовістю, був один із чотирьох. Але Тайрон — цілком здорова дитина. У 2 роки він майже вдвічі більший за сестру.

Кенаді кожні три місяці проходить медичний огляд. Нині дівчинка вчиться розмовляти. Вона відвідує звичайний дитсадок — грає з дітьми, співає пісень. Вона весела і привітна, любить малювати.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка-ангел ніколи не важитиме понад 4 кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі