четвер, 08 листопада 2007 17:48

Дівчині відрізали зайві руки і ноги

2-річну Лакшмі Татма з індійського селища Рампур Кодар Катті майже дві доби оперували 30 лікарів. Вони видалили дві зайві руки та дві ноги, які дісталися дівчинці від померлого ще в утробі матері близнюка-паразита.

Народження дівчинки з вісьмома кінцівками в селищі сприйняли як благословення. Вона з"явилася на світ у день богині щастя Лакшмі, яка, за індуїстськими віруваннями, також мала багато кінцівок.

— Вона — щастя, справжнє диво. Вірю в те, що вона є реінкарнацією Лакшмі, — каже мати дівчинки.

Утім, вона без вагань погодилася оперувати доньку. Близнюк-паразит зрісся з Лакшмі в тазу. Він не має голови, однак у нього є хребет, руки, ноги та нирка. Без втручання лікарів Лакшмі ніколи б не змогла ходити і навіть повзати. Вона навряд чи дожила б до підліткового віку.

— Операція з розділення близнюків хоч і складна, але не унікальна. У випадку Лакшмі найцікавішим є те, що інше тіло приросло до дівчинки в дзеркальному положенні, — говорить хірург Саран Паті. — На щастя, Лакшмі має своє здорове тіло з майже ідеальним набором органів.

Паті погодився оперувати дівчинку безкоштовно. Така операція коштує майже $200 тис. Батьки дитини, які заробляють приблизно $2,5 на день, звернулися перед тим у кілька клінік, але їм відмовляли в допомозі.

Мати розповідає, що цирк пропонував купити Лакшмі. Родичам така пропозиція сподобалася. Тож маля довелося переховувати до операції.

Зараз ви читаєте новину «Дівчині відрізали зайві руки і ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі