пʼятниця, 12 вересня 2008 17:54

Дівчина наклала на себе руки через коллайдер

В індійському штаті Мадхья-Прадеш 16-річна Чайя скоїла самогубство через страх перед кінцем світу. Приятель розповів їй, що десь у Європі 10 вересня вчені збираються запустити пристрій — великий адронний коллайдер — який спричинить апокаліпсис. Сказав, що все людство впаде у велику чорну дірку. Чайя сприйняла це цілком серйозно. Вона спитала про коллайдер у батька, але він тільки відмахнувся від неї. Тоді дівчина випила отрути.

Паніка охопила інших жителів Індії. Одні намагалися смачно наїстися перед запуском коллайдера. Інші без перестанку молилися кілька днів. До храму Сонця, що в штаті Орисса, прибули десятки тисяч паломників.

Натомість в Ізраїлі запуск пристрою розцінили як знак миру. Над проектом місцеві вчені працювали з іранськими та ліванськими фізиками, хоч їхні країни й ворогують. У швейцарській Женеві перед комплексом, де відбувалися досліди, ізраїльський та палестинський прапори висять поряд.

— Наука не визнає кордонів та ворогів, — пояснює професор Жора Мікенберґ із Тель-Авіва.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина наклала на себе руки через коллайдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі