понеділок, 31 березня 2008 17:05

Дівчата-мусульманки зникають у Британії

У Великій Британії оприлюднили дані про зникнення безвісти сотень мусульманських дівчат віком від 12 до 16 років. За словами слідчих, більшість із них примусово видають заміж.

Торік у місті Бредфорд із населенням 290 тис. зі шкіл зникло 205 учениць. Встановлено, що 172 дівчини виїхали з Британії, 33 вважаються зниклими безвісти. Більшість жителів Бредфорда — вихідці з мусульманських країн. Слідство не має прямих доказів, що дівчат примусили вийти заміж. Однак представники комітету Міністерства внутрішніх справ Британії, що займається примусовими шлюбами, повідомляють про численні дзвінки до служб захисту прав жінок.

Торік міжнародна організація у справах примусових шлюбів "Форсд мерідж юніт" зафіксувала 300 звернень від жінок, яких намагалися видати заміж.

На початку цього року суд графства Чешир оприлюднив результати слідства у справі 17-річної Шафілії Ахмед, яка загинула 2004-го. Убивцю досі не знайшли, але суддя переконаний, що дівчину задушив через непокору хтось із її родичів. Шафілія відмовлялася виходити заміж за чоловіка, якого їй обрали батьки в Пакистані. Вона навчалася у Британії на юриста, зустрічалася з хлопцем і носила європейський одяг. Коли її повезли до Пакистану знайомити з нареченим, Шафілія випила склянку відбілювача.

Торік улітку знайшли тіло 20-річної Баназ Махмуд. Встановили, що дівчину вбили родичі, яким не сподобався її обранець.

У Британії діє кілька міжнародних організацій, які допомагають жінкам рятуватися від домашнього насильства. За їхніми даними, щороку в країні силоміць видають заміж до 3 тис. дівчат.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата-мусульманки зникають у Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі