понеділок, 06 серпня 2007 18:15

Дитина пробіжить 3,5 тисячі кілометрів

8-річна Хуймінь Жанг із китайської провінції Хайнань понад місяць тому вирушила з рідного міста й біжить майже через усю країну до столиці. Її мета — Велика Стіна. Щоб добігти до неї, дитині треба подолати 3558 км. Хуймінь прагне стати уособленням духу Олімпійських ігор, що розпочнуться в Пекіні 8 серпня наступного року.

Хуймінь біжить за будь-якої погоди. Вона має дуже щасливий вигляд, постійно всміхається. До її футболки пришита жовта табличка, на якій червоним виведено: "Олімпійський дух. Сильне тіло. Критичний виклик. Гордість нації".

Тренуватися дівчинка почала рік тому. Щодня вона прокидалася о 2:30 і бігала до світанку. Після того йшла до школи, вдома виконувала домашні завдання, а перед сном бігала з гирями.

Поки дитина бігла, її батько Жанмінь Жанг їхав поряд на велосипеді. Він — колишній атлет. Значних успіхів у спорті не досягнув, тож тепер надіється на доньку.

Хуймінь мріє про золото на Олімпіаді-2016. Тоді вона вже зможе брати участь у змаганнях.

Деякі лікарі, які знають про 8-річну Хуймінь Жанг, зазначають, що юній спортсменці загрожує небезпека. Її організм може "вигоріти".

— Коли починаєш тренуватися ще дитиною, перенавантажуються та пошкоджуються кістки, м"які тканини, зв"язки та м"язи, — говорить професор Патрік Юнг, лікар Міжнародної федерації спортивної медицини. — Це все може закінчитися тим, що у неї одна нога буде довша за іншу, виникнуть проблеми з менструаціями.

Батько спортсменки не зважає на попередження.

— Її тренування можуть здаватися комусь надто жорсткими, та вона звикла до такого режиму. Не має значення, що каже наука. Уся теорія мусить ґрунтуватися на практиці, — говорить чоловік. — Якщо ж трапиться травма, нам доведеться з цим змиритися. Зрештою, прогулянка теж може закінчитися нещасним випадком. Це все доля.

Зараз ви читаєте новину «Дитина пробіжить 3,5 тисячі кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі