четвер, 27 грудня 2007 19:32

Дітей у школі виховують електрошоком

Ротенберзький навчальний центр у Кантоні, поблизу Бостона, — єдина школа у США, де для виховання дітей використовують електричний струм.

200 учнів постійно носять у заплечниках прилад, під"єднаний дротами до дитячих долонь, ніг або торсу. Учителі мають дистанційні пульти, якими за погану поведінку карають підопічних електричними розрядами. Щоб не плутати дітей, на кожному пульті — зображення учня.

Більшість вихованців Ротенберга страждають від фізичних та психічних розладів. Батьки переконані, що лише електричний струм може їх дисциплінувати. Вони не дозволили владі заборонити такі методи виховання.

— Люди, які ніколи не стикалися з такими дітьми, думають, що це жорстоко, — каже Сюзанна Хандон, мати 20-річної Крістал, яка вже чотири роки навчається в Ротенберзі. — Я б не сказала, що донька постійно перелякана. Проте зрозуміла, що певна поведінка неприпустима. Наприклад, вона знає, що не можна підбігати до людей і бити їх в обличчя.

Силу шокового розряду порівнюють із "сильним щипком". Та деякі діти отримують у результаті таких покарань опіки першого ступеня. Працівник закладу розповів, що бувають випадки, коли учні від шоку кричать і корчаться на підлозі.

Зараз ви читаєте новину «Дітей у школі виховують електрошоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі