четвер, 29 березня 2007 18:15

Директор дитсадка взяв у заручники своїх вихованців

32 дитини до п"яти років і четверо дорослих захопив Джун Дукат, директор дитсадка у столиці Філіппін місті Маніла. Допомагали двоє спільників. Аби підкреслити серйозність своїх намірів, чоловік тримав у руках гранату.

Одразу після початку переговорів Дукат захотів, аби все транслювали в прямому ефірі. Хотів, щоб 145 його вихованців із бідних сімей могли отримати безплатну освіту й житло.

Джун запевнив, що не завдасть дітям шкоди. На відеозаписах було видно його вихованців. Вони вільно ходили по автобусу, махали руками й посміхалися.

Директор пообіцяв, що звільнить усіх до сутінків. Сказав, що надасть під будівництво житла для вихованців свої земельні ділянки в провінції Кавіте. Дукат — успішний бізнесмен, займається реконструкцією старих будівель. Дошкільний центр для дітей із бідних сімей побудував за власний кошт.

Чиновник, який вів переговори з чоловіком, зазначив, що той був дуже збудженим. Рука з гранатою тремтіла. Муніципальна влада погодилася на вимоги Дуката. Він відпустив заручників. Сам вийшов останнім.

Коли директора арештовували поліцейські, натовп скандував його ім"я й аплодував. Батьки дітей назвали Джуна справжнім героєм. За їх словами, він сказав те, про що думали всі.

Зараз ви читаєте новину «Директор дитсадка взяв у заручники своїх вихованців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі